Weekendje Boedapest

Burchtwijk

Een van de vele wandelgangen in de Burchtwijk

We waarschuwen maar vast meteen; aan het eind van het je weekendje Boedapest wil je hoogstwaarschijnlijk nog wat extra dagen erbij boeken; maak dus van je weekendje Boedapest beter meteen twee weekendjes (met dan die weekdagen ertussen natuurlijk!!!).

Boedapest heeft namelijk zo ontzettend veel te bieden, dat je aan twee dagen gewoon niet genoeg hebt. Fantastische musea, prachtige historische bezienswaardigheden, heerlijke warmwaterbronnen en een bruisend uitgaansleven en dat alles omgeven door een schitterende natuur met de ‘Schöne Blaue Donau’ die als een natuurlijke scheiding door de stad loopt. Boedapest is met recht de mooiste en meest markante stad van Midden-Europa.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Boedapest heeft alles!

De Hongaarse hoofdstad biedt een perfecte mix met álle ingrediënten. Heel veel historie met invloeden uit de Turkse tijd, maar ook nog veel ouder, uit de Romeinse tijd. Ook de stedelijke factor met kunst, cultuur en natuurlijk winkelen is ruim voldoende aanwezig tijdens een weekendje Boedapest en daarnaast kun je uitgebreid genieten van heerlijk eten, wijn en ontspanning in de vorm van uitgaan maar ook in de vorm van beautybehandelingen en warmwaterbronnen.

Juist omdat er zoveel te doen en te zien is in Boedapest, is het slim om van te voren te bedenken wát je wilt zien en doen. Het aanbod aan musea en bezienswaardigheden is enorm groot. In ieder geval mag een bezoekje aan de Burchtwijk niet ontbreken; je kunt er de Middeleeuwse straatjes, de Boedaburcht en het sprookjesachtige Vissersbastion bekijken en natuurlijk genieten van een prachtig uitzicht. Ook de weg omhoog met het antieke kabelbaantje is een hele belevenis.

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de imposante Kettingbrug, de oudste en eerste permanente brug tussen Boeda en Pest (hier móet je echt een foto maken) , de Andrássy út die het Heldenplein en het Elisabethplein verbindt. Je vindt er ook Hongaarse opera gebouw en het Drechsler paleis en achter het Heldenplein ligt een prachtig stadspark. Ook het Parlementsgebouw aan de oever van de Donau aan de Pestzijde is fantastisch om te zien alsmede de Sint Stefanusbasiliek. Dit alles is slechts een greep uit nog veel meer moois!

Je ziet dus dat de Hongaarse hoofdstad alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie.

Vliegtickets Boedapest

Vlieg naar het prachtige Boedapest