Hotels Boedapest

hotels boedapest

Luxe hotel in Boedapest

Boedapest is met haar vele bezienswaardigheden, musea, fraaie architectuur en heerlijke winkels een prachtige stad om te verkennen. De Hongaarse hoofdstad is de laatste jaren enorm populair geworden als vakantiebestemming en haar ster is nog steeds rijzende! Vandaar dat er ook ruim voldoende hotels in de stad zijn. En het leuke is; de prijzen in Boedapest liggen een stuk lager dan in veel andere steden in Europa. Voor zo’n € 25 euro heb je al een comfortabele hotelkamer!

Twee delen

Maar, Boedapest wordt wél in tweeën gesplitst door de rivier de Donau. Een goede accommodatie is bepalend voor het al of niet slagen van een vakantie. Het maakt daarbij niet uit of je nu een 5-sterren hotel wilt of met een klein budget op reis gaat; je wilt altijd een plaats die comfortabel en gezellig is. In Boedapest moet je daarbij dus nog beter letten op de locatie van je hotel, zodat je niet voor elke bezienswaardigheid enorme einden moet lopen of reizen met openbaar vervoer.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

De meeste bezienswaardigheden zijn in het Boeda-gedeelte van de stad. Kom je voornamelijk daarvoor, dan is het slim om te zoeken naar een passend hotel aan die kant van de Donau. Aan de overkant, in Pest, zijn veel uitgaansgelegenheden. Kom je om lekker te feesten, dan is het prettig om een hotel te nemen dat niet te ver weg ligt, zodat je na een nachtje stappen zó in bed kunt ploffen.

Wil je vooral goedkoop overnachten? Dan is een hostel ook een comfortabele optie. Je hebt dan meestal een eigen slaapkamer, maar moet toilet en badkamer delen met de andere gasten.

Kaart

hotels Boedapest

Kaart van Boedapest. Links Boeda, rechts Pest

Ons advies is om, als je een hotel gaat zoeken, een kaart van Boedapest erbij te pakken. Zo heb je een aardig idee van waar het hotel in kwestie gelegen is en of dat handig is. Een tip; kijk ook naar aanbiedingen voor een stedentrip. Zo heb je vlieg-/bus-/treintickets én je hotelovernachtingen voor 1 prijs, die vaak een stuk lager ligt dan als je beide afzonderlijk zou boeken.