Winkelen in Boedapest

Ook 's avonds is Váci utca erg sfeervol

Ook ’s avonds is Váci utca erg sfeervol

Budapest is een stad waar je vooral heen gaat voor de bezienswaardigheden, maar je kan er ook goed winkelen. Je moet dan wél weten op welke plaatsen je moet zijn. Hieronder hebben we een beknopt overzicht voor je opgesteld met grote winkelstraten maar ook plekjes met authentieke winkeltjes, en leuke, minder bekende plekjes in de stad.

Fashionstreet of Váci Utca

De Kalverstraat van Boedapest. Hier moet je zijn voor grote modemerken als Benneton , Karl Lagerfeld of Tommy Hilfiger; kleding, schoenen, tassen en accessoires.

Kígyóstraat

Houd je van serviesgoed, kunst en antiek dan moet je beslist door de Kigyóstraat wandelen. Talloze porselein- en antiekwinkels wisselen af met kleine galerieën van diverse kunstenaars waar regelmatig exposities zijn.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Allee

Winkelcentrum van vier verdiepingen met allerlei soorten winkels.

Duna Plaza

Een nog veel groter winkelcentrum waar je behalve winkelen ook naar de speelhal, bowlingbaan en zelfs ijsbaan kunt!

Mammut

Er zijn twee shoppingcentra van Mammut: Mammut en Mammut II en deze zijn de grootste centra in Boedapest.

WestEnd City Center

Drie verdiepingen met ruim 400 winkels. Daarnaast zijn er diverse restaurants en een bioscoop en, echt uniek, op het dak is een park met bankjes en een speelplaats.

Ecseri Piac

Snuffel je graag tussen allerlei rommeltjes op zoek naar die éne superkoop? De Piac markt is Oost-Europa’s grootste vlooienmarkt waar je uren kunt rondslenteren en je ogen en oren te kort komt!

Folkart centrum

Hongarije staat bekend om haar grote scala aan volkskunst. Allerlei ambachtelijke producten zoals handgeweven en –geborduurde stoffen, houtsnijwerk en aardewerk worden aangeboden in het Folkart centrum. Een leuke plek om een echt authentiek souvenir op de kop te tikken!

Markten

winkelen in Boedapest

Het Folkart centrum in Boedapest

Er zijn diverse markten in Boedapest die ook een bezoekje waard zijn. Zo is de Centrale Markthal de overdekte markt waar je moet zijn voor levensmiddelen en lokale producten en de Józsefvárosi Kínai Piac voor talloze Aziatische producten; zowel nieuw als tweedehands en van kleding tot huisraad en voedingsmiddelen.