Boedapest Uitgaan

Boedapest uitgaan

Szigetfestival in Boedapest

Het nachtleven van Boedapest is bruisend en veelzijdig; zowel de meest moderne muziekscènes als klassieke avondjes uit en alles daar tussenin. Boedapest krijgt dan ook steeds meer het imago van trendy, hippe uitgaansstad en trekt mede daardoor veel jong volwassen.

Sinds in 1993 het Szigetfestival van start is gegaan, is de Hongaarse hoofdstad een bekend fenomeen bij jong Europa. En ook de roemruchte Ruin Bars in de Joodse wijk in District VII zijn populair en een waar begrip in Boedapest. Een goed voorbeeld daarvan is de eerste en nog steeds bestaande Ruin Bar Szimpla Kert, in een oud vervallen huis en ook de Fészek Klub is populair, een echte kelderclub voor kunstenaars en artiesten.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Daarnaast zijn er diverse trendy disco’s en bars in de Hongaarse hoofdstad waar je je tot in de vroege uurtjes uit kunt leven. Wil je een stedentrip vol kunst, cultuur en historie afwisselen met een flitsend avondje uit? Dan kan dat dus.

Boedapest uitgaan

Varende nachtclub in Boedapest

Wat dacht je bijvoorbeeld van een varende nachtclub? De A38 is een omgebouwde industriële boot uit 1938, die omgetoverd werd tot een sfeervolle club met een dakterras, een restaurant en een bar op het water. Bar Domby is voor echt cocktailliefhebbers en het Central is een traditionele bar waar je lekker rustig kunt zitten om van je drankje te genieten. Club Studio, op het eiland Sziget, is ‘the place to be’ als je een avondje echt uit je dak wilt gaan. Dansen op house en techno van top DJ’s, tegen een achtergrond van plasmaschermen en dansers op diverse podia.

Jazzliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in Boedapest. Bijvoorbeeld bij de echte jazzkelder Jazzgarden, een populaire bar waar je kunt genieten van heerlijke jazzmuziek en een fantastische vegetarische maaltijd! Jetsetters voelen zich daarentegen erg op hun gemak in Dokk Club; de chique club is gevestigd op het Scheepswerf Eiland en heeft een heus privéstrand!

Maar je kunt ook een avondje uitgaan in klasse, zoals eerst heerlijk dineren in een toprestaurant en dan naar een voorstelling in de Staatsopera. Kortom, ook op uitgaansgebied heeft Boedapest voor iedereen wat te bieden!