Szigetfestival

Szigetfestival

De mainstage op het Szigetfestival in Boedapest

Wat in 1993 begon als een puur Hongaars studentenfestijn is inmiddels uitgegroeid tot het grootste muziekfestival in Europa. Het Szigetfestival wordt jaarlijks georganiseerd, duurt een week en vindt plaats midden in de rivier de Donau op het Óbuda-eiland in Boedapast; een mooiere plek bestaat er niet!

De muziek op Sziget

Het leuke van het Szigetfestival is dat het allerlei genres muziek brengt, waardoor het ook een heel gemengd publiek aantrekt. Dat maakt de sfeer uitermate gezellig! Talloze internationale artiesten brengen hun muziek ten gehore op een zestigtal gigantisch grote podia, waarvan de Mainstage de grootste is. Je kunt er genieten van rock, jazz, pop, klassiek en nog veel meer muziekstijlen.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Szigetfestival; meer dan alleen muziek

Maar het Sziget heeft nog veel meer te bieden dan muziek alleen. Uiteraard zijn er diverse restaurants, theehuizen en cafés waar je de inwendige mens niets te kort komt, maar daarnaast is er ook theater, er draaien films, er wordt aandacht besteed aan spiritualiteit, je kunt sporten (of kijken..) en je kunt snuffelen in de talloze bijzondere winkeltjes voor een leuke souvenir.

’s Avonds ga je naar één van de diverse party’s die op het eiland gehouden worden. Kortom, je kunt feesten en je uitleven tot je erbij neervalt!

Entree en faciliteiten

Szigetfestival

Naast muziek is er nog veel meer te doen op het Szigetfestival

De organisatie van het Sziget is zeer goed. Er zijn verschillende campings op het Óbuda waar je een tentje of een camper kunt zetten om te overnachten. Er zijn pinautomaten, kluisjes, er is een wasserette en in geval van nood is er een apotheek, EHBO en politie.

Om kaartjes te kopen moet je er wel vroeg bij zijn, want het festival is erg populair. Boek je vóór 6 mei, dan krijg je korting, daarna moet je het volle pond betalen. Dit jaar was de prijs voor een entreebewijs en camping (7 dagen) € 229,- (vóór 6 mei € 199,-) Bij de ingang kan je een programmaboekje pakken met informatie en een kaart van het eiland.