Vliegtickets Boedapest

Vliegtickets Boedapest

Vlieg naar het prachtige Boedapest

Als je naar Boedapest wilt reizen, is vliegen de snelste manier. Uiteraard kun je ook met de auto, bus of trein, maar dat is een lange zit van minstens 12 uur (trein). Met het vliegtuig gaat het een stuk sneller; de vlucht zelf duurt zo’n 2 uur en dan moet je de reis naar en van het vliegveld uiteraard nog meerekenen, dus ben je in ongeveer 6 uur in hartje Boedapest!

Vliegtickets Boedapest

Voor je vliegtickets heb je de keuze uit meerdere luchtvaartmaatschappijen en zelfs luchthavens. KLM vliegt bijvoorbeeld vanaf Schiphol naar Boedapest, maar je kunt ook vanaf Eindhoven of Rotterdam vertrekken met Transavia of prijsvechter Ryanair.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Reken voor een retourticket op een bedrag van ongeveer 150 euro. Let bij het kopen van je ticket goed op bijkomende kosten! Een ticket van de KLM lijkt in eerste instantie duurder, maar er komen dan geen kosten meer bij. Bij Ryanair lijk je in eerste instantie veel goedkoper uit te zijn, maar daar moet je vaak extra betalen voor eten en drinken of bagage. Kijk dus goed naar de kleine lettertjes! Ook de website van Transavia is goed om in de gaten te houden voor vliegtickets.

Wat verder slim is om in de gaten te houden, is of de luchtvaartmaatschappijen niet een mooie aanbieding hebben. KLM en Transavia hebben regelmatig acties waarbij je voor een zacht prijsje naar Boedapest kunt vliegen. Een all-in aanbieding, dus met hotel en ontbijt, is overigens vaak nóg voordeliger.

Vliegveld Boedapest

Vliegtickets Boedapest

Ferihegy luchthaven Boedapast

De luchthaven van Boedapest, Budapest Ferihegy, ook wel Budapest Ferenc Liszt International genoemd, is een drukke en één van de snelst groeiende vliegvelden in de wereld. Budapest Ferihegy ligt op zo’n 16 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad, een ritje van ongeveer 25 minuten. De meeste vluchten vanuit de Schengenlanden komen aan op terminal 2.

Vanaf het vliegveld heb je diverse opties om bij je hotel te komen. De snelbus en metro zijn de goedkoopste manier, deze kun je nemen tot aan station Kőbánya-Kispest.

De airport-shuttle is sneller en brengt je naar je plaats van bestemming. Meestal reizen er dan meer passagiers mee, die ook naar hun bestemming gebracht worden.

Een taxi is misschien nog sneller, maar wel duurder. Daarnaast is het ook mogelijk de trein te nemen vanaf terminal 1. Deze rijdt naar Station West.