Treinreis Boedapest

Iedereen heeft zo zijn/haar eigen voorkeur voor manier van reizen. De trein is een leuke manier om naar Boedapest te gaan en, zeker als je een slaaptrein neemt, waarschijnlijk ook de comfortabelste manier van reizen. Natuurlijk gaat het vliegtuig sneller, maar dan zie je niets van het landschap onderweg en je bent beperkt voor wat betreft je bagage. Bovendien moet je altijd rekening houden met inchecken en ruim van te voren op het vliegveld aanwezig zijn. In de trein heb je dat probleem niet en je kunt tijdens de reis even lekker door de trein wandelen en je benen strekken.

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Route

Treinreis Boedapest

Via Wenen naar Boedapest met de ICE

Vanuit Nederland zijn er geen rechtstreekse treinverbindingen naar Boedapest. Je neemt de sneltrein of zelfs nachttrein naar Wenen en daar stap je op de trein naar Boedapest. Deze laatste vertrekt meerdere keren per dag dus zal de aansluiting weinig problemen opleveren. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 13 uur reizen naar Wenen en vandaar is het nog 3 uur naar Boedapest.

Tijdens het Szigetfestival zijn er overigens ook rechtstreekse treinen naar de Hongaarse hoofdstad; de Szigetexpress.  Reserveer je plekje hiervoor ruim van te voren, want deze treinen zijn snel volgeboekt!

Prijs treinreis

De prijs voor een retourtje Boedapest kan nogal verschillen en is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Spoorwegmaatschappij
  • Hoe lang van te voren je boekt
  • Datum wanneer je reist; in welke periode
  • Soort trein, soort zitplaats

Daarnaast kun je ook nog kortingen krijgen door een aanbieding te boeken, met meerdere personen te reizen of als je in het bezit bent van een kortingskaart.

Door goed te letten op eventuele aanbiedingen, verschillende spoorwegmaatschappijen en soorten treinen te vergelijken, door te kiezen voor een reisje buiten het