Badhuizen Boedapest

Badhuizen Boedapest

Het Gellért, een populair badhuis onder toeristen

In Boedapest kun je niet alleen genieten van de prachtige bezienswaardigheden, je kunt er ook helemaal ontspannen in één van de badhuizen die de stad rijk is en waarvan sommige ook een bezienswaardigheid op zich zijn!

Hongarije beschikt over de meeste warmwaterbronnen ter wereld en ook in Boedapest zijn er mogelijkheden genoeg om je in het heilzame, warme water te laten zakken. Veel van deze thermale baden zijn al heel erg oud. De eerste badhuizen bij deze bronnen werden gebouwd door de Romeinen, zo’n 2000 jaar geleden. Later, tijdens de Ottomaanse tijd, kwamen er nog veel meer badhuizen bij. Deze waren vaak prachtig aangelegd met achthoekige zwembaden en met gekleurd ingelegd glazen koepels. Een bezoek aan zo’n badhuis zou eigenlijk niet aan je vakantie in Boedapest mogen ontbreken. Ontspan en geniet van een prachtig, klein paradijsje op aarde!

Bekijk nu de beste Boedapest vakantie aanbiedingen

Badhuizen Boedapest; waar moet je heen gaan?

Hoewel niet alle badhuizen in de stad een eeuwenlange geschiedenis hebben en niet alle badhuizen even mooi zijn, hebben ze allemaal gemeen dat de entreeprijs niet hoog is en ook de extra (medische) behandelingen zijn niet duur. De meeste badhuizen hebben twee zwembaden en een paar kleinere baden met water van verschillende temperaturen. Verder zijn er meestal sauna’s en stoomkamers. Bij de meeste badhuizen kun je bovendien kiezen voor verschillende behandelingen, zoals een massage. Er zijn twee soorten massage; de orvosi is een ontspannende medische massage en de vizí is een stuk hardhandiger (wel even handig om te weten!).

Toch is het wel slim om te kijken naar welk badhuis je wilt gaan, sommige badhuizen staan erom bekend dat er mensen komen die je liever niet naast je in het bad hebt zitten, en bij andere heerst een actieve homosfeer, wat ook niet iedereen prettig vindt.

De badhuizen Gellért, Rudas en Széchenyi baden zijn erg populair onder toeristen en kun je dus prima bezoeken. De Király en Rác baden staan bekend om de homosfeer.